Fatma Şahin İskenderun’da

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez ile birlikte Gaziantep, Kayseri ve Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından İskenderun’da yapılan kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Dönmez’i makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletip, görevinde başarılar dileyen Başkan Şahin, daha sonra sahaya inerek kendi ekipleriyle büyük bir koordinasyonla yürütülen çalışmaları bizzat yerinde inceledi.

Doğru adamın yanında durmak önemli

Kanalizasyon çalışmalarının yanısıra su baskınlarının yaşandığı Atatük Bulvarı’ndaki su terfi istasyonunda da incelemelerde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Komşumuz İskenderun’un ve Başkan Mehmet Dönmez’in yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Komşuluk kültürümüz ve ‘Komşu komşunun külüne muhtaçtır’ inancımız bunu gerektiriyor. Ekiplerimizi gönderdik ve on günde güzel ilerleme oldu. Bu çalışmalar çok önemli ve bize; doğru başkan ve doğru ekipten, birlikten kuvvet doğar anlayışından İskenderun için nasıl yeni bir başlangıç, yeni bir umut olduğunu gösterdi. Biz ekip olarak başkanımızın yanındayız, yakınındayız. Bizden ne talep ediyor ise Gaziantep Büyükşehirin tüm imkan ve fırsatları yanındadır. Yeni dönem hayırlı olsun” dedi.

3 büyükşehrin ekipleri sahada

Ekiplerin fedakarca çalışmaları sayesinde İskenderun’un alt yapısında kısa sürede belirli noktalarda rahatlama kaydedildiğini, çalışmalar sonucunda ortaya konacak tespitlerle hangi bölgelerde yatırım gerekeceği veya gerekmeyeceğinin de belli olacağını belirten Başkan Mehmet Dönmez de, “ Geçmiş dönem Hatay Büyükşehir ekiplerinin kanalizasyon sisteminde  periyodik bakım yapmadıkları, 13 metre baca denen sistemlerin tamamının dolu olduğu, rögarların temizlenmediği üç büyükşehir uzmanlarınca tespit edildi, fotoğraf ve videolarla kayıt altına alındı. Eğer alt yapıya müdahale etmeseydik lağım ve pis koku nedeni ile salgın hastalıklar görülebilirdi. Allah sizden razı olsun. İyi ki bizleri aramışsınız, iyi ki buradasınız. Desteğiniz için sizlere çok teşekkür ederiz” dedi.

Şahin daha sonra İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’i makamında ziyaret etti.

Burada bir süre Kaymakam Demiryürek ile sohbet eden Şahin, kaymakamlık şeref defterini imzaladı.