Hataylılar dikkat!

Hatay il genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 10 ila 15 derece üzerine çıkması bekleniyor.  Adeta erken yaz yaşatacak olan kavurucu havanın yarından itibaren hissedilmeye başlayacağı, etkisini ise hafta sonuna kadar göstermesi bekleniyor.

Hatay Valiliği, il genelinde 34-36 derece aralığında olması beklenen hava sıcaklıkları dolayısıyla kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

Doğu Akdeniz’de artan sıcaklıklarla ilgili yapılan meteorolojik uyarı ise şöyle, “Doğu Akdeniz’de mevsim normalleri üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi ve hafta boyunca; mevsim normallerinin 10 ila 15 derece üzerine çıkması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde bölgemizde beklenen en yüksek sıcaklıkların (C); Adana : 37-38 Kahramanmaraş : 33-35 Gaziantep : 33-35 Mersin : 33-35 Hatay : 34-36 Kilis : 35-37 Osmaniye : 35-37 aralıklarında olacağı tahmin edilmektedir. Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”