Dörtyol’da hem karada hem denizde temizlik harekatı

Dörtyol’da 22 Nisan Dünya Günü kapsamında kıyı ve deniz dibi temizliği gerçekleştirildi.


Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde Dörttaş Sahili’nde düzenlenen etkinlikte Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezinden katılımcıların yanı sıra aralarında jandarma, polis ve öğrencilerin de olduğu gönüllüler kıyıda, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı ekiplerince de denizde temizlik yapıldı.

Etkinliğe, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Dörtyol Belediye Başkanı Bahadır Amaç, İlçe Emniyet Müdürü Dinçer Kalkan ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Selçuk Kayhan, Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Özer de yer aldı.

Dörtyol Kaymakamı Ümit Altay, Türkiye’nin denizi ve doğasıyla en güzel ilçelerinden olan Dörtyol’da temizlik konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla böyle bir etkinliğin gerçekleştirildiğini belirtti.

Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara da, genç nesillere çevreyi koruma bilincinin aşılanmasında, sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü belirterek, “Gençlerimizin, çocuklarımızın çevre bilinciyle yetişmesi ve donanması, ekolojik sorunlara karşı en büyük güvencemizdir. Doğayla uyum içinde yaşamayı yaşam tarzı haline getiren nesiller yetiştirmek tüm yasal düzenlemelerden daha etkili ve kapsamlı olacaktır. Çevre bilinci verilmesi amacıyla yürütülecek tüm eğitim programlarının destekleyicisi olacağız. Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakma borcumuz olduğunun bilincinde olmalıyız” dedi.