Hatay’a bayram enerjisi yayıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ve MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ile Büyükşehir Belediyesince EXPO Kisecik’te düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

Belediye personeliyle bir araya gelen Bayraktar, çalışanların Ramazan Bayramı’nı kutladıktan sonra AK Parti Hatay İl Başkanlığı’nın Antakya Saraykent Mahallesi’ndeki konteyner alana kurulan binasını ziyaret etti.

Kırıkhan Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Havacılık Kent’inde depremzedelerle buluşarak bayramlarını kutlayan Bakan Bayraktar, daha sonra 29 Ağustos 2020’de Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi hududunda PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş İdris Şahin’in babası Nurettin İnci ile bir araya geldi.

Şehit Ailesi’nin Ramazan Bayramı’nı kutlayan Bayraktar, daha sonra konteyner kentteki polislerin de Ramazan Bayramı ve Polis Haftası’nı kutladı, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Makamında ziyaret ettiği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ün kente güzel hizmetler yapacağına inandığını belirten Bayraktar, “Hatay, Öntürk’ün belediye başkanlığı döneminde, sizlerin gayretleri ve bizlerin destekleriyle büyük deprem felaketinin yaralarını çok hızlı şekilde saracak. Türkiye’de örnek bir belediye, şehir haline gelecek. Buna yürekten, bütün kalbimle inanıyorum” dedi.

Ramazan Bayramı’nda doğduğu topraklara geldiğini vurgulayan Bayraktar, “Bayramınızı tebrik etmeye, Mehmet başkanımla projeler konuşmaya geldik. Biz de ‘enerjide ne destek verebiliriz, hangi alanda, nerede yanında olabiliriz’ konularında şimdiden çalışmaya başladık. Hakikaten Hatay’ın yüzü gülecek. ‘Hatay emin ellerde’ diyoruz. Biz gece gündüz onunla çalışmaya, ona destek olmaya gayret edeceğiz. Bu şehrin tarihine, kültürüne ve dokusuna uygun şekilde tüm milletimizi kucaklayacağız. Tüm renklerimizle hizmetlerimizi, eşit ve adaletli şekilde yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı var, ‘Hizmete önce Samandağ’dan, Defne’den başlayacaksınız, bu şehrin kardeşliğini pekiştireceksiniz’ dedi. İnşallah hükümetimizle beraber şehrimizi ayağa kaldıracağız ve bu kardeşlik hukukunu pekiştireceğiz” şeklinde konuştu.

Bayraktar, deprem bölgesindeki çalışmaların devam ettiğini belirterek, ” Kabinemizin, hükümetimizin öncelikli konusu; deprem yaşayan illerimizi ayağa kaldırmak. Bugün gelinen noktada bu değişmedi, devam ediyoruz” diye konuştu.