Türk Polis Teşkilatı her zaman 20 yaşında!

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 179’uncu yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ile ilçede huzur ve güvenliği sağlayan polis teşkilatı ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’in çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Güneş, törende yaptığı konuşmada, Emniyet Teşkilatının ülkenin huzur ve güvenliği için her geçen gün daha da güçlendiğini belirterek, “Mensubu olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğum Türk Polis Teşkilatımız bugün tam 179 yaşında. Ama bilinmelidir ki: Türk Polis Teşkilatı her zaman 20 yaşında, hep genç, dinamik ve hep disiplini. 179 yıldır her yıl daha da güçlenerek, toplumun huzuru için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan bu teşkilatın bir ferdi olarak özellikle sorumluluk bölgemiz olan İskenderun’da, kanunsuzluğa ve suçlulara asla göz açtırmayacağımızın, mesai arkadaşlarımla birlikte ilçemizin huzur ve güvenliği için ne yapılması gerekiyorsa yapacağımızın bilinmesini isterim. Ayrıca bugün burada bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm meslektaşlarımı Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Törenin ardından polis araçları Atatürk Bulvarı’ndan geçiş yaptı.

Daha sonra Karağaç Asri Mezarlığı’ndaki şehitlikte düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi, kabirlere karanfil bırakıldı.

Mezarlıktaki programa Güneş’in yanı sıra Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün ve Belen İlçe Emniyet Müdürü Volkan Cansever de katıldı.