Ak Parti, Selahattin Çolak’ı disipline sevk etti

AK Parti Hatay İl Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde kesin olmayan sonuçlara göre Hassa Belediye Başkanı seçilen Selahattin Çolak’ı, konuşmasında Alevileri hedef alan sözleri nedeniyle disiplin kuruluna sevk etti.

İl Başkanı Mustafa Erdoğan, Hatay’daki hoşgörü ve kardeşlik ikliminin hassasiyetle korunacağını belirterek, “Hassa Belediye Başkan adayı Selahattin Çolak, Hassa ilçesinde bir konuşma esnasında sarf ettiği ifadeler nedeniyle partimiz tarafından disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da AK Parti olarak, toplumumuzun her kesimini kucaklayan siyaset anlayışımızdan ve dilimizden asla taviz vermeyeceğimizi ifade ederiz” dedi.

Kesin olmayan sonuçlara göre Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Cumhur İttifakı adayı Mehmet Öntürk de,  ötekileştiren, ayırt eden ve ayrıştıran her türlü sözü, davranışı, uygulamayı hatta imayı dahi kınadığını belirtirken, “Seçim akşamı Hassa’da yaptığı bir konuşmada Belediye Başkan Adayı Selahattin Çolak’ın sarf ettiği talihsiz ve kastı aşan sözler asla kabul edilemez. Hatay’ımızın ve ülkemizin tüm kesimlerini kucaklayan ve kardeş kabul eden inancımızdan, anlayışımızdan, duruşumuzdan ve dilimizden asla taviz vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızı ötekileştiren, ayırt eden ve ayrıştıran her türlü sözü, davranışı, uygulamayı hatta imayı dahi en şiddetli şekilde kınıyorum. Kampanya döneminde hep vurguladığım gibi; bizler Hatay’ımız için hangi dilden, dinden, mezhepten, kökenden, dünya görüşünden, yaşam tarzından olursa olsun tüm aziz hemşehrilerimizi bir ve beraber kabul ederek yola çıktık. Seçim akşamı ilk verdiğim mesajda da üstüne basa basa söyledim; tek hedefimiz ve gündemimiz, oy veren vermeyen tüm hemşehrilerimize ve memleketimizin her köşesine eşitlik ve adaletle hizmet etmektir. Parti disiplin kurulumuz başta olmak üzere tüm yetkili kurullarımız bu konuda hassasiyetle harekete geçmiştir ve gereken yapılacaktır. Kardeşliğimiz, birliğimiz, Hatay’ımız var olsun” dedi.