Lütfü Savaş seçim sonucuna itiraz etti

Seçim yarışında adeta nefeslerin kesildiği Hatay’da Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sonuçlara itiraz edeceklerini açıkladı. Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Öntürk’ün yüzde 44,4 oy oranı ile seçimleri kazanmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu’na giderek bilgi alan Başkan Savaş, oy pusulalarının taşınması sürecinde değiştirildiğini savunarak, “Sandıkta kazandıklarını, adliyede veya adliyeye gelmeden önceki pozisyonda kaybetmek istemediklerini” ifade etti. YSK çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Savaş,  “Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

Gazetecilerin “Sandıklarda kullanılan oylar, YSK’ye gelirken değişime mi uğradı?” şeklindeki sorusuna Savaş, “Bununla ilgili elimizde çok ihbar var” diye yanıt verdi.

Savaş, 8 bin oy farkla önde olduklarını savunarak, “Baktığımız zaman 168 sandıkta 8 bin küsür oy öndeyiz. Kazandıklarını nasıl ilan ettiklerini anlamış değiliz. Bütün arkadaşlarımızla ekibimizle bu işin peşini bırakmayacağız. Sandıkta kazandığımızı, adliyede veya adliyeye gelmeden önceki pozisyonda kaybetmeyeceğiz ve kaybetmek istemiyoruz. Bunu sonuna kadar götüreceğiz. Gelen oy pusulalarının çeşitli kişiler tarafından içeriye geçirildiğini, oy pusulalarını, ıslak imzaları ve torbaları resmi sandık görevlilerinin elinden alıp içeriye geçirdiklerine dair birçok bilgi var elimizde. Bu işin peşini bırakmayacağız ve Hatay halkının iradesini kimseye teslim etmeyeceğiz. İtirazlarımızı yapacağız. CHP’nin avukatları yola çıktılar.  Mesela Altınöz’ünde sandıkların yüzde 45’inin ne olduğu belirsiz, tutanaklar ortada yok. Sanırım iktidarın Hatay’dan beklediği çok şeyler var.  Ama Hatay’ın hakkı bizim için çok önemli ve kutsal. O kutsal hakkı kimseye yedirmeyeceğiz. Genel başkanımızın bu konudan haberi var. Bu konuyla ilgili twit attı. Bu hukuki bir mesele. Hukuki mesele içinde genel merkezden uzman avukat arkadaşlarımız gelip bu konuyu çözecekler” dedi.