Başkan Savaş’tan, iktidara gönderme!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Akademik Mesleki Odaları Koordinasyon Kurulu(HAMOK)’nun ardından Hatay Barosu’nu ziyaret ederek, hukukçularla bir araya geldi.

HAMOK üyeleri, Hatay Barosu Başkanı Erhan Nizamoğlu, eski Baro Başkanı Cihat Açıkalın ile Hatay’ın yeniden inşası konusunda hükümet tarafından çıkarılan rezerv alanlarına yönelik fikir alışverişinde bulunan Savaş, yeni dönemde yeteri kadar meclis üyesi kazanarak daha etkili çalışacaklarını söyledi.

HBB Meclisi’nin çok farklı partilerin temsilcilerinden oluştuğunu, yeni dönemde kendileri ile uyumlu çalışacak çoğunluğu elde edeceklerini ifade eden Başkan Savaş, “Hükümet ile belediye; hukuk ve kanunlar çerçevesinde karşılıklı çalışırsa uyum da olur hizmet de. Hükümetin belediye bütçelerini arttırma gibi bir keyfiyeti olsaydı şu an Hatay’da elinde bulundurduğu ilçeleri köy görünümünden çıkarırdı. Bununla beraber hukukçularımızla birlikte rezerv alanlarındaki belirsizlik, ÇED raporu istenmeden kurulan maden ocakları konusunda kaygılıyız ve hukuki boyutunun da takipçisiyiz. İktidarın bu rant odaklı adımları bizi şaşırtmıyor. Hatay’ımızın değerlerinin, doğasının ve sağlığının sesi olmaya devam edeceğiz. Rant odaklılar kaybedecek” dedi.