Bakan Bayraktar, Kırıkhan’da enerji depoladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğup -büyüdüğü Kırıkhan’da vatandaşlarla iftar sofrasında biraraya geldi. Hassa Aktepe Seçim Bürosu önünde vatandaşlarla buluştuktan sonra Bahri Gölge Caddesi’ndeki esnafı ziyaret eden Bakan Bayraktar, daha sonra Kırıkhan Karataş Konaklama Merkezi’nde Diyanet İşleri Başkanlığı’nca kurulan iftar çadırında orucunu vatandaşlarla birlikte açtı.

Geçen hafta yine  Hatay’da olduğunu anımsatan Bayraktar, doğduğu topraklara yeniden gelip vatandaşlarla iftarda bir arada olmak istediğini belirtirken, Hataylıların Ramazan Bayramı’nı da şimdiden tebrik etti.

Kendisini evinde gibi hissettiğini söyleyen Bakan Bayraktar, Hatay’ın, kendisi için önemli ve Türkiye’nin enerjisine enerji katan bir şehir olduğunu ifade etti.

Devletin, bütün imkan ve kabiliyetlerini seferber ederek “asrın felaketi” dedikleri büyük hadisenin üstesinden gelebilmek için gayret ettiğini belirten Bayraktar, “Dedik ki ‘Yiğit, düştüğü yerden kalkar’ misali inşallah biz şehirlerimizi de yeniden ayağa kaldırıp, tekrar inşa, ihya edeceğiz. Buraları eskisinden çok daha güçlü, düzenli şehirler haline getireceğiz diye milletimize söz verdik. TOKİ evleri hızla yükselmiş, bir kısmı teslim oldu inşallah diğer kısmı da hak sahiplerine teslim edilecek” dedi.

Yerel seçimlere değinen Bayraktar, “1 Nisan’da inşallah Mehmet Öntürk başkanımız sizlere hizmet için büyük bir yola çıkacak. Çok projeler var. Bunlar için 7 gün 24 saat çalışması lazım. Onun için biz de kendisine inşallah destek olacağız. Aklı başka yerde olan, yarı zamanlı, gel-git belediyecilikle değil, 7 gün 24 saat vatandaşı ve hizmeti düşünen, bu projeleri hayata geçirmek isteyen bir belediyecilik anlayışına ihtiyaç var. Bizim anlayışımız budur. Bizim hizmet siyasetimiz bunu gerektirir. Bu uğurda biz çalışmaya söz veriyoruz. Bu şehir çok büyük bir deprem felaketi yaşadı. Buradan çıktık, çıkacağız ve çok daha güzel bir Hassa, Hatay olacak. Memleketimiz bu anlamda güzel şehirlere kavuşacak. Burada doğal gaz hizmetinin geldiği, elektrik hizmetlerinin sağlandığı, belediyenin en önemli görevi olan su hizmetlerinin sunulduğu, temiz ve toz, toprak içinde olmayan yollarımız olacak” dedi.

Enerji yatırımlarının hızla devam ettiğini, 2024’te yeni keşifler, yeni gazlar bulmak için gece gündüz çalıştıklarını belirten Bayraktar, Türkiye’nin kendi doğal gazını üreten ve vatandaşlarına dağıtan bir anlayışla enerji alanında ilerlediğini belirterek, doğal gaz gelmeyen mahalle ve beldelere de en kısa zamanda doğal gazı getireceklerinin sözünü verdi.

Bakan Bayraktar, daha sonra Kırıkhan Barbaros Mahallesi Şükrü Kanatlı Caddesi’nde esnafı ziyaret etti.

Kırıkhan’daki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Karataş Yaşam Merkezi’nde konaklayan Kıbrıs Gazisi Mehmet Pekmez ve ailesine ziyarette bulunan Bayraktar, aileye Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Yaşam merkezinde kalan aileleri de ziyaret eden Bayraktar çocuklara oyuncak dağıttı.