Çanakkale ruhu hep ‘Yükseliş’te

Yükseliş Koleji’nde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutlama etkinlikleri 109 yıllık zaferin gururunu yüreklerde hissettirdi.

Edebiyat öğretmeni Sabri Gülmez’in sunumuyla gerçekleşen etkinliğe, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Ünalan, İSTE Rektörü Tolga Depci, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Yıldırım, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Yükseliş Koleji Genel Müdürü Aykut Davut Öktem, Çanakkale ruhunu yaşatmanın ve gelecek nesillere aktarmanın herkesin görevi olduğunu belirterek, “Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde, bu zaferin öğrettiklerini unutmadan, millet olarak birlik ve beraberlik içinde daha güçlü yarınlar inşa etme dileğiyle başka Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Yükseliş Koleji Kurucu Nuri Üysen de, “Yükseliş Koleji olarak, Türk tarihi ve kültürünün önemli günlerine verdiğimiz değeri bir kez daha göstermenin gururunu yaşıyoruz. Yükseliş ailesi olarak, milli ve manevi değerlerimizi yücelten etkinliklere katılımın önemini vurgulamaya ve bu tür başarı hikayeleriyle geleceğe ışık tutmaya devam edeceğiz. 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlu olsun” dedi.

Lise öğrencilerinin “Geçilmez Geçilemez” adlı Çanakkale Zaferi Tiyatrosu, izleyen herkesi duygulandırarak adeta o günleri yaşatırken, performansları da büyük beğeni topladı.

Törende ayrıca, 18 Mart Şehitler Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren Yükseliş İlkokulu 4A sınıfı öğrencisi Fatma Betül Kabakoz’a üçüncülük ödülünü Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven takdim etti.

Etkinliğin sonunda Nuri Üysen, tiyatronun sahnelenmesinde emeği geçen yönetmen Onur Sökmen’e çiçek takdim ederken, programda emeği geçen herkese teşekkür etti.