Arsuz’dan ‘Çanakkale Geçilmez’ haykırışı!

 

Arsuz’da düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü törenleri “Çanakkale Geçilmez” ruhunu bir kez daha ortaya koydu. Arsuz Kent Meydanı’nda Ata’ya çelenk sunumu ile başlayan törenler, şehitlik ve şehit aileleri ziyaretinin ardından, Kaymakamlık Amfi Salonu’nda devam etti.

Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar ile ilçe protokolünün eksiksiz katıldığı törenlerde, Çetillik Mahallesinde bulunan şehit kabrine gerçekleştirilen ziyarette aziz şehitlerimizin ruhuna dua edilerek, karanfil bırakıldı.

Beraberindeki heyetle 1994 yılında terörle mücadelede Diyarbakır – Lice’de Şehit düşen J. Er Zeynettin Özalp’in Çetillik Mahallesi’nde bulunan ailesini ziyaret eden Kaymakam Gökpınar, şehit annesine elini öptükten sonra çiçek takdim etti.

Duygu yoğunluğu yaşanan buluşmada Kaymakam Gökpınar ile Özalp Ailesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bu kutlu zaferin ve vatan savunmasının bütün kahramanları ile Arsuzlu şehit Zeynettin Özalp’ı rahmet ve minnetle andı.

Kaymakamlık Amfi Salonu’nda devam eden anma törenlerinde, Çanakkale Zaferi temalı konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından ‘Çanakkale Geçilmez’ temalı oratoryo sahnelendi. Katılımcıların büyük beğenisini kazanan ve duygusal anların yaşandığı oratoryo dakikalarca alkışlandı.