CHP Hatay’da aday zirvesi!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile 15 ilçenin belediye başkan adayları, proje ve tanıtım toplantısında beyaz güvercin uçurdu. CHP Hatay İl Başkanlığı tarafından EXPO Kisecik Amfi Tiyatro’da düzenlenen toplantıda, Başkanı Lütfü Savaş ve ilçe belediye başkan adaylarının projeleri video gösterimi ile anlatıldıktan sonra, adaylar birer birer konuşma gerçekleştirdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ‘Hatay’ın İyileşme Rehberi’ olarak açıkladığı, ana strateji eylem planlarından biri olan mekansal iyileşme için hazırlanan 17 strateji ve 74 eylemi anlattı.

Büyükşehir Belediyesi olarak ilk etapta, depremin büyük yıkım yarattığı Antakya, Defne ve Kırıkhan ilçelerinde arsa tahsisini ve projelendirmesini tamamladıkları 7643 konutun temelini çok kısa bir sürede atacaklarını ifade eden Başkan Savaş, “Biz bu şehri arkadaşlarımızla birlikte tekrar ayağa kaldıracağız. Seçimi inşallah kazanacağız ve mecliste çoğunluğu elde edeceğiz. Bütün arkadaşlarımızın projelerinin önümüzdeki 5 yıl içerisinde hayata geçirmesini temenni ediyorum. Depremin yoğun yıkımlara sebep olduğu diğer ilçelerimiz Samandağ, İskenderun, Arsuz ve Hassa ilçelerimizde de yürüttüğümüz arsa çalışmalarını tamamladığımızda on binlerce konutu, Hataylıların kullanımına sunmuş olacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın, şehrimizin ışıklarını yeniden yakacağız” diyerek, Hatay’ı kentteki bütün dinamiklerle  yeniden ayağa kaldıracaklarını söyledi.