Öğrenciler, ‘Yeşil Vatan’a kök saldı!

Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir, gelecek nesillere daha yeşil bir vatan bırakmak amacıyla öğrencilerle birlikte İskenderun’da fidan dikti. İskenderun Bölge Şefliği ekiplerinin de katılımıyla, İskenderun Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileriyle birlikte fidanları toprakla buluşturan Özdemir, etkinliğin fidan dikme alışkanlığının kazandırılmasının yanısıra yeşil vatanı gönülden seven nesiller yetişmesi açısından da önemine değindi.

Gelecek nesillere daha yeşil ve daha yaşanılabilir bir ortam bırakmanın çabası içerisinde olduklarını anlatan Hatay Orman Bölge Müdürü Ali Özdemir, “Hatayımıza ve gelecek nesillere daha yaşanır bir çevre bırakmak, ormanların ve ağaçlandırma çalışmalarının önemi vurgulamak, özellikle çocuklarla ve gençlere fidan dikmeye devam ediyoruz. Türkiye Yüzyılı’na nefes olmak amacıyla il genelinde binlerce fidanı toprakla buluşturduk ve buluşturmaya da devam edeceğiz” dedi.

Müdür Özdemir, Amik Ovası’nda belirlenen okaliptüs sahası’nda orman ürünleri sanayisinin odun hammaddesi talebine katkı sağlayan okaliptüs fidanlarını da toprakla buluşturmaya ve bölgeye nefes olmaya devam ettiklerinin altını çizdi.