Erasmus ve mesleki eğitimde yeni rota keşfi!

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz, Erasmus Programı akreditasyon çalışmaları kapsamında Almanya, Fransa ve Belçika’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Mesleki Eğitim ve Okul Eğitimi Akreditasyon Programı kapsamında yeni rotalar belirlemeyi hedefleyen İl Müdürü Tüysüz’e Yardımcısı Selim Yiğit ile AR-GE Proje Koordinatörü Cihangir Girişken de eşlik etti.

Almanya’nın Stuttgart, Fransa’nın Strazburg ve Belçika’nın Gent şehirlerindeki okulları ziyaret ederek bir dizi temas ve incelemelerde bulunan İl Müdürü Tüysüz, Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak Kaçar, Strazburg Başkonsolosu Bekir Sarp Erzi ve Brüksel Eğitim Müşaviri Hümeyra Altuntaş Kıran ile de görüştü.

Strazburg Yunus Emre Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Gent Atheneum Wispelberg okullarını ziyaretinin ardından mesleki eğitime yönelik ziyaretler kapsamında Stuttgart’ta HAS-GO metal fabrikası ile Strazburg’ta Moulin Des Monies ve La Fabrique Bretzels gıda fabrikalarında da incelemelerde bulunan İl Müdürü Tüysüz, fabrika sahipleri Edouard Meckert ile Hasan Üzer’den bilgiler aldı.