Lütfü Savaş, “Bir daha Hatay” dedi!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP’nin yeniden kendisini aday göstermesinin ardından gerçekleştirdiği halk buluşmasında, sancılı bir şekilde geçen aday değerlendirme sürecinde kendisine destek olan Hataylılara teşekkür etti.

Ankara dönüşünde Erzin otoban gişelerinde Hataylılar tarafından karşılanan Başkan Savaş, uzun araç konvoyları eşliğinde EXPO alanına geçti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile deprem şehitleri anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda Türk Bayrağı dışında parti bayrağının olmaması dikkat çekti.

Hatay’ın tüm renklerini eşit gördüğünü ifade ederek her zaman bu hizmet anlayışı ile hareket ettiğini ifade eden Başkan Savaş, “Biz sizlerle on beş yıl önce bu yola çıktık. Dinlenmemek için yola çıkanlar asla yorulmazlar. Birileri yolumuza hep engel koydu. Ama biz sizler ile hiçbir zaman yılmadık, yorulmadık, tükenmedik. Kararlıydık çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti şehrimiz sizlere emanet. Türk bayrağı altında hep birlikte Hatay’a sahip çıkıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Hatay için kurtuluş ve kuruluş mücadelesi verdi. Atamızı seviyoruz ve emanetine sahip çıkıyoruz. Çıktığımız yolda azim, güç, akıl, vicdan ve yürek gerek. O yürek hepimizde var. Hatay halkı olarak Türk bayrağı altında bir ve bütün olduk. Hatay Bizim Canımız. Hatay’ın 15 ilçesi de bizim canımız” dedi.

Hatay’ın ışıklarını tüm renkleriyle birlikte yeniden yakacaklarını ifade eden Başkan Savaş, “Ben Hatay garip ve mahzun olmasın diye adayım. Hatay halkı mücadeleci bir toplum. Yürekli insanlarımız ile şehrimizi modern bir şehir yapacağız. Hatay’ı ranta teslim etmemek için aday oldum. Bu seçim, iktidar partisi ile muhalefet arasında geçecek bir seçim değil! Bu seçim Atatürk\’ün sevdasına, Atatürk’ün emanetine sahip çıkanlarla, Atatürk’ün memleketini, Atatürk’ün emanetini pas geçenler arasında olacak bir seçimdir. Bizi yalnız bırakanlara şehrimizi teslim etmeyeceğiz. Hatay hepimizin. Hatay sevdamızdan vazgeçmeyiz. Önümüzdeki seçimlerde şimdikinden daha fazla oy alacağız. 31 Mart akşamı Hatay’a söz söyleyenlere cevap vereceğiz” şeklinde konuştu.