Türkiye Sigorta, gençlere basketbolda da sigorta

Türkiye Sigorta ve Türkiye Basketbol Federasyonu(TBF), deprem bölgesindeki Hatay dahil 4 ilde çocuklar ve gençler için kuracağı 3×3 basketbol sahalarının protokolünü imzaladı.

İlki Kahramanmaraş olmak üzere Hatay, Adıyaman ve Gaziantep Nurdağı’nda kurulacak olan basketbol sahalarının protokolünü Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, TBF Başkan Vekili Ömer Onan ve Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım imzaladı.

Özellikle gençler ve üniversite öğrencilerinin kullanımına sunulacak açık basketbol sahalarının ilkini Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi içerisinde kuracaklarını söyleyen Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, “Hatay, Adıyaman ve Gaziantep Nurdağı’nda da sahalarımız için hızla aksiyon alacağız. Basketbol sahalarıyla birlikte ayrıca gençlerimiz için forma, top gibi malzeme desteği de sağlayacağız. İvedilikle sahalarımızın inşasını tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

TBF Başkanvekili Onan da TBF olarak felaketin ilk anından itibaren vatandaşlar birlikte olmak ve yaralarını hep birlikte sarmak için yoğun bir çaba gösterdiklerini söyledi.

Onan, basketbol ailesi olarak Hatay’ın Belen ilçesine kurulan 100 konteynerlik basketbol köyü ile depremzede vatandaşlarının barınma ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getirerek, “Büyük bir içtenlikle depremzede vatandaşlarımızın için çalıştık, gerek sosyal yardım desteği sağlayarak gerekse de temel ihtiyaçlarını karşılayarak kapsamlı bir çalışma yaptık. Büyük bir özveriyle deprem bölgesine ve depremzede vatandaşlarımıza yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.