TBB, Hatay’da depremin birinci yılını raporluyor!

Deprem bölgesinde hem bölge halkının sağlık sorunlarını gidermeye hem de meslektaşlarının taleplerini görünür kılmaya yönelik çalışmalarını sürdüren Türk Tabipleri Birliği(TTB)’nin Birinci Yıl Deprem Raporlama Ekipleri Hatay’daki saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Raporlama ekipleri İskenderun’da devlet hastanesi, toplum ruh sağlığı merkezi, aile sağlığı merkezleri ve geçici yerleşim alanları, Samandağ’da devlet hastanesini, Kırıkhan’da ise ilçe sağlık müdürlüğü, aile sağlığı merkezleri ve geçici yerleşim alanlarını ziyaret ederek, hekimler ve sağlık emekçileri ile yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulundu. Hatay Barosu, Defne Engelliler ve Gönüllüler Derneği ile TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ile de görüşen ekipler, depremin birinci yılı yaklaşırken dayanışmayı ve umudu büyütmek adına çalışmalarının devam edeceğine vurgu yaptı.

6 Şubat Depremlerinin 1. Yılında deprem bölgesini ziyaret edecek olan TTB Heyeti, 3-6 Şubat tarihleri arasında Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Osmaniye rotasını Hatay’da tamamlayacak.