Çinli hasta, sağlığına İskenderun’da kavuştu!

İdrar yolunda taş ve akut piyelonefrit (ani gelişen böbrek iltihaplanması) bulunan Çin Vatandaşı Sun Frong, İskenderun Gelişim Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Tahsin Çapkın’ın gerçekleştirdiği tedaviyle sağlığına kavuştu.

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Tahsin Çapkın; özellikle Hatay Bölgesi’nde sık görülen böbrek taşı oluşumunu önlemek için bol sıvı almanın ve sağlıklı beslenmenin önemine değindi.

Op. Dr. Tahsin Çapkın, Çin vatandaşı olan hastasının Acil Servis’e şiddetli sağ yan ağrıları, idrarında şiddetli yanma ve ateş yüksekliği şikayetleri ile başvurduğunu belirterek, “Tetkikler sonucunda, sağ piyelonefrit (böbrek iltihabı) ve sağ üreter taşı (idrar kanalı taşı) tanısı konularak tedavi için yatırıldı. Çin’de böbrek ve idrar yolu taşları çok görülmemesine rağmen, Türkiye ve özellikle Hatay’ın sıcak iklimi nedeniyle susuz kalabilen böbreklere bağlı olarak taş hastalıkları daha çok görülmektedir. Hatay Bölgesi’nde sık görülen böbrek taşını önlemek için, bol sıvı almak ve sağlıklı beslenmek önem arz etmektedir” dedi.