Hatay Havalimanı’nda son durum!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 45 metre genişliğinde büyük gövdeli uçakların inişine uygun şekilde yenilenme çalışmaları devam Hatay Havalimanı’nın gelecek yıl tamamlanmasını planladıklarını ancak çalışmaları daha öne almaya çalıştıklarını ifade etti.

Deprem nedeniyle, Hatay Havalimanı’nın bulunduğu alanda faylanma ve zemin sıvılaşması nedeniyle kalıcı yüzey deformasyonları meydana geldiğini ifade eden Uraloğlu, bölgede 1-1,5 metreye varan kalıcı oturmalar görüldüğünü, pist ve çevresindeki alanların da bu oturmalardan etkilendiğini anımsattı.

Uraloğlu, Hatay Havalimanı’nda devam eden inşaat çalışmalarına değinerek, “12 Ekim’de Hatay Havalimanı PAT sahaları onarımı ve gelişimi işine ait ihaleyi gerçekleştirdik ve 21 Kasım’da yapım çalışmalarına başladık. Yenilenen Hatay Havalimanı inşaatı, planlamalara göre gelecek yıl bitecek ama öne almaya çalışıyoruz. Burası depremlerden etkilenmeden hizmet verecek ve bölgede uçuş trafiği artacak. Yapılan çalışmalarla havalimanımız ayrıca su taşkınlarına karşı da korunacak. Havalimanına 45 metre genişliğinde geniş gövdeli uçakların inebileceği şekilde 3 bin metrelik ilave yeni bir pist inşa edeceğiz. 2 bin 720 metre uzunluğunda yeni paralel taksi yolu, 2 hızlı çıkış ve 4 bağlantı taksi yolu yapacağız” dedi.

Apron ve çevre güvenlik yolunun da yenileneceğini vurgulayan Uraloğlu, yeni ısı merkezi, regülatör binaları, nöbetçi kulübeleri ve çevre düzeni imalatlarının da yapılacağını anlattı.