Hatay’da 398 bin öğrenci karne aldı

6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Hatay’da 1100 okulda 398 bin öğrenci karnelerini alarak yarı yıl tatiline girdi.
Vali Mustafa Masatlı, Defne ilçesinde Aşağıokçular İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene katılarak, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.
Öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Masatlı, yorucu bir eğitim döneminin ardından yarıyıl tatiline girecek olan öğretmen ve öğrencilere özverili gayretleri için teşekkür ederek, sağlıklı, mutlu ve keyifli bir yarıyıl tatili temennilerinde bulundu.

Vali Masatlı,  6 Şubat ve sonrasında yaşanan depremlerde eğitim tesislerinin ciddi anlamda zarar gördüğünü ve buruk bir yarıyıl tatiline girdiklerini belirterek, depremde hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilere Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Masatlı, “Depremin sonuçları itibarıyla oluşan zorlu şartlarda öğrenci, öğretmen ve velilerimizin özverili gayretleri her türlü takdirin üstündedir. Bu bakımdan fedakârlıkla dolu bir dönemi geride bıraktık. Çalışkanlığınıza sabrınızı ekleyerek yarıyıl tatiline giriyorsunuz. Başarının bir bütün olduğunu ve uzun süre devam ettirilmesi gerektiğini bilmelisiniz.  Bu tatilde dinlenin, okuyun; imkânlar dahilinde gezin, araştırın. İç dünyanızı ve insanî değerlerinizi daha ileriye taşıyın. Öğretmenlerimizin varlığı, çalışkanlığı ve rehberliğinde  hem yaralarımızı hızla saracağımızdan hem de Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdaki hayallerimizi gerçekleştirip ülkemizi, daha ileriye taşıyacağımızdan hiç şüphem yoktur. Kıymetli öğrenci, öğretmen ve velilerimiz; daha güzel, daha güçlü Hatay’ımıza el ele vererek en kısa zamanda kavuşacağız. Zor da olsa yaşadığımız bu süreç, hepimize çok şeyler öğretti. Asla unutulmamalıdır ki, gerçek öğrenme sınırların ötesindedir ve her an yeni bir keşifle başlar. Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin huzur, mutluluk ve sağlıkla keyifli bir yarıyıl tatili geçirmelerini diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.