Fenerbahçeli Yelkenciler, İskenderun’a rekor sürede ulaştı

İskenderun Kaymakamı Murat Defa Demiryürek, Artvin Hopa Limanı’ndan başladıkları Türkiye turunu İskenderun Limanı’nda tamamlayan Fenerbahçe Doğuş Yelken Ekibi’ni varış noktasında karşıladı. Doğuş Grubu’nun öncülüğünde Türkiye Yelken Federasyonu tarafından organize edilen 4 kişilik Türkiye Turu Rekorunu kırarak bir ilke imza atan Evren Koncagül, Barış Koncagül, Ateş Çınar ve Doğukan Kandemir 1600 mil mesafeli deniz seyrini İskenderun’da tamamlandı.

3 Ocak’ta Karadeniz’in en doğusu Artvin Hopa’dan başlayan ve Sinop, İstanbul Boğazı, Çanakkale Boğazı, Marmaris Knidos Feneri ve Kıbrıs Zafer Kayalıkları gibi önemli noktaları içeren tur, İskenderun’daki balıkçı barınağında son buldu. Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi, bu turu hiç durmadan, rüzgârın gücüyle 10 gün 2 saat 47 dakikada tamamlayarak rekor kırdı.

İskenderun Balıkçı Barınağı’nda sporcuları karşılayan Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, sporculara Türkiye Turu Rekoru plaketi takdim etti. Sporcuları tebrik eden Kaymakam Demiryürek, “10 gün 2 saat bir sürede büyük bir güzergahı, kış koşullarında kat eden sporcularımız şimdi İskenderun’dalar. Yelken sporunun tanıtılması ve Yelken Spor Kulübü sporcularına örnek olmaları açsısından bu müthiş işle takdire şayan bir iş başardılar. Kendilerini tebrik ediyorum ve daha nice başarılar bekliyoruz” diye konuştu.

Aynı zamanda World Sailing Uluslararası Rekorlar kategorisinde yer alan bu rekor denemesi, tek başına, iki kişilik ve ekipli olmak üzere 3 kategoriden oluşuyor.

Sporcular Türkiye kıyıları rekoruyla, olimpik dalda sporcu yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.