FİFA’dan Hatayspor’a transfer yasağı!

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği(FIFA), Trendyol Süper Lig’den Hatayspor dâhil 7 kulübe transfer yasağı getirdi. Paylaşılan listede en fazla transfer yasağı alan kulüpler sıralamasında Türk kulüplerinin açık ara birinci sırada yer alması da dikkat çekti. Hem ulusal hem de uluslararası transfer yasaklarına da yer verilen listede 24 Türk takımı ceza alırken, Süper lig takımlarından Samsunspor’a 2 dönem, Hatayspor, Adana Demirspor, Antalyaspor, Alanyaspor, MKE Ankaragücü ve Kayserispor’a ise 3 dönem transfer yasağı getirildi.

İşte transfer yasağı alan takımlar

Adana Demirspor, Adanaspor, Akhisarspor, Alanyaspor, Alg Spor, Altay, Ankaragücü, Antalyaspor, Bursaspor, Denizlispor, Elazığspor, Erzurumspor, Gaziantepspor, Giresunspor, Hatayspor, Kardemir Karabükspor, Kayseri Erciyesspor, Kayserispor, Manisaspor, Mersin Talimyurdu Spor Kulübü, Samsunspor, Tuzlaspor, Ümraniyespor, Yeni Malatyaspor.

Adana Demirspor yasağı kaldırdı

Türkiye’den 24, Çin’den 24, Yunanistan’dan 19, İran’dan 13 ve Fas’tan 12 takıma transfer yasağı getirildiğinin açıklanmasının ardından Adana Demirspor’un transfer yasağını kaldırıldığı öğrenildi. Futbolcuların alacaklarının ödenmesi halinde yasağın kalkacağı belirtilirken, Adana Demirspor’un Loic Remy’ye 25 bin Euro ödediği ve transfer tahtasını açtığı belirtildi.