İskenderun’da ‘Geleceği Kodluyoruz’ adımı!

İskenderun’da Deniz Ticaret Odası(DTO) Başkan Yardımcısı ve Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Düzgit sponsorluğunda DenizTemiz Derneği(TURMEPA)’nce Hanife Uysal Ortaokulu’nda “Robotik Kodlama ve Üretim Becerileri” atölyesi açıldı.

İskenderun Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen “Geleceği Kodluyoruz” projesi kapsamında öğrencilerin kullanımına açılan ‘Robotik Kodlama Atölyesi’nin açılış törenine İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, TURMEPA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Şadan Kaptanoğlu, Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Düzgit ve davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu, denizleri gelecek kuşaklara temiz bırakmanın ancak yeni nesile deniz ve çevre sevgisini aşılamaktan geçtiğini, dernek olarak Türkiye genelinde düzenledikleri eğitim ve etkinliklerle her daim denizlerin temiz tutulmasının önemini vurgulamaya çalıştıklarını ifade etti.

Deprem sonrasında bölgenin bir an önce normale dönmesi için yerel birimlerle işbirliği yaparak eğitim ve sosyal hayata katkı yapmayı hedeflediklerini de belirten Kaptanoğlu, “Dernek olarak çocukların geleceğine ışık olmak, yollarını açmak için Geleceği Kodluyoruz H2O Projesine önem veriyoruz. Robotik kodlama atölyemiz ile öğrencilerimizin geleceğini kodlayarak ülkemize katma değer sağlayacak projelere imza atmalarını hedefledik” dedi.

Kaptanoğlu, proje kapsamında İskenderun’da 37 okulda 5’inci ve 6’ncı sınıf 2 bin 220 öğrenciye ve 148 öğretmene ulaşarak eğitim ve farkındalık çalışmaları yapacaklarını belirtti.

Marin Römorkör ve Kılavuzluk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Düzgit de “TURMEPA tarafından proje teklifi geldiğinde hiç düşünmeden sponsor olduk. Geleceğimiz olan öğrencilerimizin eğitim hayatına katkı sunmak için elimizden geleni esirgemeyeceğiz. Bu kapsamda bir yıl olarak imzaladığımız sponsorluk anlaşmamızı üç yıla çıkarılması için teklif sunduk” diye konuştu.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de önceki görev yerlerinde de TURMEPA ile birçok projeye imza attıklarını ifade ederek, “Çevreyi, denizleri, ekosistemi koruma bilinci oluşturmayı amaçlayan proje ile okulumuzda kurulan ‘Robotik Kodlama ve Üretim Becerileri Atölyeleri’nde öğretmen ve öğrencilere eğitimler verilerek çocuklarımızın denizlerin korunmasına yönelik bilimsel projeler üretmeleri desteklenecek. İskenderun’da böyle bir projenin hayata geçirilmiş olmasından dolayı oldukça mutluyuz. Projeye destek sunan Şadan Kaptanoğlu ve Recep Düzgit Bey’e ayrı ayrı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Hanife Uysal Ortaokulu Müdürü Yılmaz Yumuşak ise projenin sürdürülebilir olması ve yaygınlaştırılması konusunda tüm gayretlerini ortaya koyacaklarını kaydetti.​​​​​​​​​​​​​​

Yapılan konuşmanın ardından ‘Robotik Kodlama Atölyesi’ nin kurdele kesimi gerçekleştirildi.

 

https://youtu.be/usVI5VPNPVg