Payas’taki kalıcı konutlar, depremin 1. yıl dönümünde teslim edilecek!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Payas’ta tamamlanma aşamasına gelen kalıcı deprem konutlarında yaptığı incelemede 1351 konut ile 36 dükkanın inşaatında çalışmaların yüzde 71’inin tamamlandığını söyledi.

Hatay’da 33 farklı noktada TOKİ tarafından deprem konutu inşa edildiğini belirten Vali Masatlı, 6 Mart’ta Payas’ta temeli atılan binalardan ilk etabın 22 blok 2+1, 7 blok ise 3+1 olacak şekilde 821 konut ve 36 dükkandan oluştuğunu, ikinci etaptaki 28 blokun tamamının 3+1 şeklinde 530 konut olarak inşa edildiğini ifade etti.

6 Şubat ve devamındaki depremlerde il genelinde 80 bin 325 binanın ya yıkıldığını ya da ağır hasar aldığını, “Açta ve açıkta hiçbir insan bırakılmayacak” anlayışıyla şehrin birçok noktasında deprem konutlarının yükseldiğini ifade eden Masatlı, Payas’taki çalışmaların da bunlardan biri olduğunu belirtti.

Payas’taki deprem konutlarının şubat ayı itibariyle hak sahiplerine teslim edileceğini vurgulayan Vali Masatlı, “Çağlalık Mahallemizde 1351 konut ve 36 dükkanın inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Payas TOKİ konutlarımızda şu an itibarıyla fiziki gerçekleşmemiz yüzde 71 düzeyindedir. İnşallah şubat itibarıyla hak sahiplerine teslim edilmesini öngörmekteyiz. O gün de o mutluluğu beraber yaşayacağız” dedi.