Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi normale döndü!

6 Şubat depremi sonrası sağlık hizmetlerinin aksamaması için İskenderun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi(ADSM)’nde hizmet veren kadın doğum – çocuk ve çocuk cerrahisi poliklinikleri İskenderun Acil Durum Hastanesi’ne taşındı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum ile Çocuk Hastalıkları ve Çocuk Cerrahisi branşlarına ait; acil, poliklinik, yataklı tedavi ve ameliyat hizmetlerinin tamamı 18 Aralık itibariyle Düğünyurdu Mahallesi’ndeki hastanede verilmeye başladı. ADSM Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ise kendi yerinde hizmetlerini sürdürmeye devam edecek. Hastanede, hastaları bilgilendirmek amacıyla ’ İskenderun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde vermiş olduğumuz sağlık hizmetleri 18.12.2023 pazartesi gününden itibaren Düğünyurdu(Cebike) mevkiindeki Acil Durum Hastanesi ek hizmet binasında devam edecektir” pankartı asıldı.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, beraberinde İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ve Jandarma komutanı J. Binbaşı Yusuf Yıldırım ile birlikte İskenderun ASDM’nin ardından Acil Durum Hastanesi’ni ziyaret etti.

İskenderun ADSM Başhekimi Hüseyin Yunus ile Veysel Yıldırım ile görüşerek taşınma süreci hakkında bilgiler alan Kaymakam Demiryürek, hastalara geçmiş olsun ziyaretleri gerçekleştirdi.

İskenderun Acil Durum Hastanesi’nde inceleme yapan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Depremin ilk günlerinde sağlık tesisi ihtiyacını gidermek için İskenderun Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin bir kısmı Devlet Hastanesinin bazı servislerine tahsis edilmişti. Acil Durum Hastanesi’nin devreye girmesiyle ADSM’nin de yeniden tam kapasite ile hizmet vermesi hedefleniyor. Hasta kabulüne başlayan İskenderun Acil Durum Hastanesi’nde de bugün ilk ameliyat gerçekleştirildi. Yine aynı gün kadın doğum servisinde Ecrin adı verilen ilk bebek dünyaya gözlerini açtı. Hastanemizin şifa arayan bütün vatandaşlarımıza şifa kapısı olmasını diliyoruz” derken hastanedeki ilk ameliyat ile ilk doğumun gerçekleştiği hastaları da ziyaret etti.