İSTE Akademisyenlerinden ‘1001 çaba’!

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)’nin iki akademisyeni farklı alanlarda elde ettikleri başarılarla gözdoldurdu. İSTE  Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Berre Kümük Yılın Tezi Ödülüne layık görülürken, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Karaaslan’ın yürütücü olduğu proje de TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Gazi Üniversitesi 97. Yıl 97 Etkinlik 97 Eser Projesi kapsamında en başarılı doktora tez ödülü yarışması değerlendirme sonucunda yılın tezi ödülüne layık görülen Kümük, “Kömür Gazı Yakıtlı Katı Oksit Yakıt Pillerinin Sayısal ve Deneysel İncelenmesi” konulu teziyle yarışmada birinci oldu.

Ar-Ge çalışmasına destek

İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Karaaslan’ın yürütücü olduğu ve “Geniş Bantlı Mükemmel Sinyal Emicilerin Kaos Desenli Yüzeyler Kullanılarak Elde Edilmesi” isimli proje ise 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinden etkilenen illerde yaşayan araştırmacıların Ar-Ge faaliyetlerini desteklemek amacıyla bu yıl düzenlenen “1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamı, “Binbirçaba” kategorisinde desteklenmeye hak kazandı. Proje kapsamında, savaş uçakları ve İHA’ ların yeni nesil radarlar tarafından tespit edilmesini engellemeye yönelik geniş bantta açı ve polarizasyon bağımsız yüzey malzemeleri geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Rektör Depci, başarılara teşekkür

Dr. Öğr. Üyesi Berre KÜMÜK, Prof. Dr. Muharrem Karaaslan ve ekibini tebrik eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Bin bir çabayla projeler hazırlayan, çalışmalar yapan, çalışma sonuçlarını cömertçe paylaşan İSTE Ailesi, tüm imkânlarıyla çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Daha nice proje kabulleri ile bölgemize ve ülkemize katkı sunmaya devam edeceğiz. Sizlerin başarıları, üniversitemizin başarısıdır ve yapacağımız yeni çalışmaların en güçlü motivasyon kaynağıdır. Daha nice ödüllerle bölgemize ve ülkemize katkı sunmaya devam edeceğiz. Bilimsel yayınlarıyla İSTE’ yi ileriye taşıyan akademisyenimizin çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.