Öğrencilerin gözü önünde yapılan yıkıma soruşturma!

İskenderun’da depremden etkilenen 5 katlı bir binanın yıkımı esnasında Atatürk İlkokul’u öğrencilerinin korku dolu çığlıklarının yankılandığı görüntüler sonrası İskenderun Kaymakamlığı idari soruşturma başlattı.

Yıkım anında teneffüste bulunan öğrencilerin, korku dolu anları ve feryatlar içerisinde enkaz tozundan kaçıştığı görüntülerin paylaşılmasının ardından yıkım ekibindeki sorumluları da görevden alındı.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, olayda kusur ya da ihmali bulunan kamu görevlileri hakkında da gerekli işlemlerin yapılacağını belirterek, şu açıklamayı yaptı; “7.12.2023 tarihinde Atatürk İlkokulu karşısında bulunan binanın yıkımında kamuoyuna yansıyan görüntülerle ilgili idari soruşturma başlatılmış olup, ilk olarak yıkım işlemlerinin denetim ve kontrolünden sorumlu müşavir firma elemanlarına sorumluluk bölgesinden el çektirilmiştir. Ayrıca olayda kusur ya da ihmali bulunan kamu görevlileri hakkında da idari soruşturmaya müteakip gerekli işlemler yapılacaktır. Benzer görüntülerin bir daha yaşanmaması adına müşavir firma ve konunun diğer muhatapları tarafımızca uyarılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”