Kadınlar İskenderun’da sokağa indi!

İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şiddetli lodos etkisi ile yaşanan su baskınlarından olumsuz etkilenen bölgelerde esnafa işyerlerinin temizlemesine yardımcı oldu.

Çamurluklarını giyip, ellerinde fırça ve paspaslarla sahaya inen ekipler, denizin taşmasıyla oluşan su baskını sonrası çamur deryasına bürünen caddeler, kaldırımlar ve işyerlerinde detaylı temizlik yaptı.

Daha çok kadın oldukları gözlenen ekipler, işyeri sahipleriyle birlikte dayanışmayı büyüterek, ilçenin ve esnafın daha hızlı toparlanmasında büyük rol üstlendi.

Çamurların içerisindeki dükkanları, evlerini temizler gibi temizleyen kadınlara esnaflar da desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Şehirde temizlik çalışmaları devam ederken, İskenderun Kaymakamlığı’ndan yapılan duyuruda AFAD tarafından zararlarının giderilmesine yönelik olarak Zarar Tespit Ekipleri’nin saha çalışmasına başladığı, dükkanlarını henüz açamayan esnafların ise İskenderun Kaymakamlığı’nda kurulan kriz masasına müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.