CHP Heyeti, Hatay’a şifa olmanın derdinde!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Bakanlığından sorumlu gölge kabine üyesi Zeliha Aksaz Şahbaz beraberindeki heyetle, deprem sonrası şehirde yaşanan sağlık sorunlarını yakından incelemek amacıyla geldikleri Hatay’da partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Beraberinde Parti Meclisi Üyesi Nazan Güneysu, CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Osmaniye Milletvekili Asu Kaya ile birlikte Antakya Akasya Mahallesi’ndeki CHP İl Başkanlığı çadırını ziyaret eden Şahbaz, burada partililerle bir araya geldi.

Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve Servet Mullaoğlu’nun de eşlik ettiği CHP heyeti, il başkanlığının ardından Hatay Eczacılar Odası, Tabipler Odası Başkanlığı, SES Başkanlığı, Veterinerler Odası, İl Sağlık Müdürlüğü, MKÜ Rektörlüğü ve Tıp Fakültesi Dekanlığı ile Defne ve Kocaeli Devlet Hastanelerini Ziyaret ederek il genelinde yürütülen çalışmalar ve sorunlar üzerine istişarede bulundu.

Genel merkez heyeti ayrıca,  Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Onur Koyuncu ve Rektör Yardımcısı Erhan Yengin ile birlikte acil servisi ve poliklinikleri ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak farklı bir çalışma yöntemi belirlediklerini ve tüm bakanlıkların çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyen Şahbaz, partilerinde oluşturulan “gölge kabine” de kendisinin de Sağlık Bakanlığından sorumlu gölge kabine üyesi olarak görev yaptığını ifade etti.

Deprem sürecinde herkesin kenetlendiğine işaret eden Şahbaz, “Tüm acıları kalbimizde hissettik. Tabii ki burada yaşananlar kadar değildi ama hep birlikte bu depreme karşı koyarak, dayanışarak bir süreç yürüttük. Bundan sonra da deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Her vatandaşımızın, bütün imkanlarımız ile yanlarında olduğumuzu bilmeleri bizim için çok önemli” diye konuştu.

Sağlık hizmetlerinin hayati önem taşıdığını vurgulayan Şahbaz, “Bizler sadece depreme dirençli şehirler değil, depreme dirençli sağlık sistemini de inşa etmek zorundayız. Sağlık bir insan hakkıdır ve tüm vatandaşlarımızın buna erişme hakkı vardır. Özellikle de deprem, sel gibi afet anlarında büyük yaralanmaların ve yıkımların yaşandığı dönemlerde sağlık hizmetinin ne kadar hayati önem taşıdığı da ortaya çıkmakta. Deprem bölgesinde tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetini alabilmesi ve sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

Depremde çok sayıda sağlık çalışanın da hayatını kaybettiğini ve birçok sağlık kurumunun zarar gördüğünü ifade eden Şahbaz, Hatay’da sağlık alanında yapacakları iki günlük incelemelerin sonunda ayrıntılı bir çalışma raporu hazırlayarak kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.