Kaymakam Demiryürek’in çabası İskenderun’a umut oluyor!

Depremden etkilenen ilçedeki koordinasyon çalışmalarını sistemli bir şekilde yürüten İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, 5 mahallede yürütülen yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının ardından 100.Yıl İlkokul ve Ortaokulu’nda tamamlanan çevre düzenlemesi ve sosyal donatı çalışmalarını yerinde inceledi.

Depremin yaralarını sarmak için elinden gelen bütün gayreti gösteren ve her daim halkla iç içe sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yürüten Kaymakam Demiryürek, Mustafa Kemal, Modernevler, Bekbele, Denizciler ve Sakarya Mahallelerinde çalışma planı çerçevesinde yürütülen enkaz kaldırma sahalarında inceleme yapanken, depremzede vatandaşların sorun ve taleplerini de dinledi.

İskenderun’da Koordinatör Kaymakam olarak görev yapmayı sürdüren Miyase Demirkoparan, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ve İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Yusuf Yıldırım’ın eşlik ettiği Kaymakam Demiryürek, sahadaki incelemelerinin ardından İSTE Kampüsü içerisinde yer alan ve konteyner kentlerdeki 230 öğrencinin eğitime devam ettiği her biri 42 m2 genişliğinde 8 derslikten oluşan 100.Yıl İlkokul ve Ortaokulu’nun son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra, depremde işyerleri yıkılan ya da kullanılamaz hale gelen esnaflara tahsis edilmek üzere AFAD tarafından yaptırılan ve çalışmalarda sona doğru gelinen İskenderun Çarşı’yı denetleyen Kaymakam Demiryürek, depremin izlerini silmek, ekonomiyi yeniden canlandırmak ve eğitimin aksamaması için tüm kurum ve kuruluşlarla canla başla çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.