Masatlı Çifti, çocukların ruhuna dokundu!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, eşi Esra Masatlı ile birlikte 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Antakya Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’nü ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi.

Koruma ve bakım altında kalan çocuklarla yakından ilgilenen Masatlı Çifti, keyifli vakit geçirdikleri çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. Sevgi evlerinin ardından Defne Cemil Şükrü Çolakoğlu İlkokulu öğrencileriyle bir araya gelen Vali Masatlı ve eşi, daha sonra öğrencilerin hazırladığı resim sergisinin açılışını yaptı ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle hazırladıkları etkinlikleri izledi.


Vali Masatlı, insanlığın en değerli varlıklarının çocuklar olduğunu belirterek, “İnsan hakları, evrensel bir kavramdır ve çocuklar da bu evrensel değerlerin olmazsa olmaz parçasıdır. Bu bakımdan; çocukların yaşam, eğitim, sağlık, korunma, katılım gibi temel hak ve özgürlüklere sahip olması anayasal güvence altındadır. Çocuk hakları, sadece hukukî bir düzenleme değil; aynı zamanda insanlık değerlerimizin en temelini oluşturan vicdani bir olgudur. Bu olgu, insan onurunu ve değerini vurgulaması açısından da hayatiyet teşkil eder. Bu da hepimizin sorumluluğundadır.Toplumların en savunmasız bireyleri olan çocuklara; güvenli, sağlıklı ve adil bir ortamda büyüme ve kendi bireysel gerçekliklerini inşa edebilecekleri imkanı tanımak, toplumların sürdürülebilir geleceğine büyük katkı sağlar. Onlar, geleceğimizi emanet edeceğimiz en büyük umut kaynağımız, en büyük zenginliğimiz, en büyük teminatımızdır. Onların, her bakımdan sağlıklı ve mutlu olmalarıyla insanlığın geleceği daha güzel şekillenecek, daha aydınlık yarınlar inşa edilecektir. Tüm çocuklarımızın gülümseyebildiği bir dünya temenni ediyor; onları, o masum minik kalplerinden öpüyorum. Başta çocuklarımız olmak üzere hepinizin Dünya Çocuk Hakları Günü’nüzü kutluyorum” dedi.


Vali Masatlı ve eşi daha sonra, Antakya’daki Engelli ve Yaşlı Bakım Merkezi’ni ziyaret ederek merkezdeki yaşlıları ziyaret etti.