İskenderun sonsuza dek Ata’sının izinde!

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikal edişinin 85’inci yıldönümünde İskenderun’da büyük bir özlem, saygı ve minnetle anıldı.

Atatürk Bulvarı’ndeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi karşısında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumu ile başlayan törende saat 09.05 gösterdiğinde tüm ülkede olduğu gibi kentte de hayat durdu.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın çelenk sunumu ile başlayan törende 2 dakikalık saygı duruşu ile bayraklar yarıya indirildi.

Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen törenler daha sonra İskenderun Belediye Kültür Sarayında Sarayı’nda ‘Ata’yı Anma’ töreniyle devam etti.

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına iki dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenlere İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Hakan Tutucu, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üst Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, siyasi parti temsilcileri, askeri ve sivil erkan, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin okunmasının ardından, tören; “Atatürk’ün Askeri Yönü” ile ilgili Garnizon Komutanlığı Sunumu, ‘Mustafa Kemali Düşünüyorum’ adlı şiirin okunması, ‘Resim ve Mektup’ dallarında dereceye giren öğrencilere verilen ödüllerin takdimi, Atatürk’ün sevdiği şarkılar müzik dinletisinin ardından İskenderun Yakup Bozatlı Anadolu Lisesi’nin ‘Atatürk’ isimli muhteşem oratoryosu ile son buldu.