Atatürk sevgisi, içimizde, kanımızda, ruhumuzda var!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85’nci yıl dönümünde saatler 09.05’i gösterdiğinde, ‘şahsi meselem’ dediği Hatay’da adeta hayat durdu. Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05 geçe çalan siren sesleriyle birlikte trafikte arabalar durdu, 7’den 77’ye herkes olduğu yerde saygı duruşunda bulundu.


Antakya’da Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törende, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Mete, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.


Büyük Önder Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, bayrağın yarıya indirilmesi ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Masatlı, anıt şeref defterini imzaladı.


Cumhuriyetin kurucusu ve bağımsızlığımız mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadele kahramanlarını rahmet, minnet, saygı ve şükranla anan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “O, zor şartlar altında milletinden aldığı tam destekle ‘Mevzibahis vatansa gerisi teferruattır’ ruhu içerisinde milli mücadeleyi başlatmış, zaferler elde etmiş ve milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleşerek adeta küllerimizden yeni bir devlet kurmuştur. Sahip olduğu inancı, cesareti ve kararlılığıyla dünya tarihinde de saygın bir yer edinmiştir. Bugün Millet olarak en ulvi emanetleri ve en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizi Türkiye Yüzyılı’nda da daha ileriye taşıyıp muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarmak; ülkemizi O’nun fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak birlik ve beraberlik içinde her alanda dünyanın lider devletlerinden biri yapmak hepimizin en asli görevidir. Bu anlayışla istiklal ve istikbal yürüyüşümüze, tarihi asaletimizin bize verdiği güç ve kararlılıkla devam ediyoruz. Çünkü kan, aynı kan; inanç, aynı inanç; ideal; aynı ideal” dedi.


Ata’yı anma programı daha sonra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle devam etti.