Bütçe görüşmesinde Hatay detayı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunumda İskenderun Devlet Hastanesi’nin hizmete hazır durumda olduğunu, 2 hafta içinde de hizmete açmayı planladıklarını söyledi. Bakan Koca, hizmete giren yeni devlet hastaneleri ile Antakya, Erzin, Altınözü ve Payas’a yapılacak olan acil durum hastanelerinin yanısıra Hatay’a şehir hastanesi yapmak için proje çalışmalarına başladıklarını anlattı.

Deprem bölgesindeki illerde birinci basamak sağlık hizmetleri, köy taramaları, bebek ve çocuk izlemleri, çevre sağlığı ve sürveyans çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü, bölgede hiçbir salgın hastalığın yaşanmadığını dile getiren Koca, 57 günde inşaatını tamamlayarak depremin 105’inci gününde açılan Defne Devlet Hastanesi’nin yanında bölgeye kazandırılan ve inşaatına başlanan hastanelerle depremin yaralarını sarmaya devam ettiklerini vurguladı.

Hatay’a şehir hastanesi yapılacak! 

Koca, Samandağ Devlet Hastanesi, Arsuz Devlet Hastanesi, Hassa Devlet Hastanesi ve Belen Devlet Hastanesi’ni bu dönemde hizmete açtıklarını anımsatarak, “İskenderun Devlet Hastanesi de hizmete hazır durumda, 2 hafta içinde burayı da hizmete açmış olacağız. Hatay- Antakya, Erzin, Altınözü, Payas, Gaziantep-Oğuzeli, Nurdağı, Kahramanmaraş-Merkez, Nurhak, Türkoğlu ve Adıyaman Çelikhan’da toplam 1588 yatak kapasitesine sahip 10 acil durum hastanelerimizle Mart 2024 tarihi itibarıyla vatandaşlarımıza hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş illerimizde de şehir hastaneleri yapmak için proje çalışmalarına başladık” dedi.

Koca, genel bütçe kaynaklarıyla yapılacak Hatay, Kahramanmaraş, Muğla, Malatya, Van şehir hastanelerinin proje süreçlerinin de devam ettiğini belirtti.

Deprem bölgesinden 51 bin 665 hasta, yaralı nakli
Koca ayrıca, 6 Şubat’taki depreminden etkilenen 11 ilde bilinen en büyük hasta nakli operasyonunu gerçekleştirdiklerini belirterek, hava, kara ve deniz yolu ile toplam 51 bin 665 hasta ve yaralının deprem bölgesinden ülkenin dört bir yanındaki hastanelere nakledildiğinin altını çizdi.