İşte o firmalar

Rekabet Kurumu (RK), Hatay’da çimento ve hazır beton üretimi ile satışı alanında faaliyet gösteren ve aralarında OYAK Çimento’nun da bulunduğu 8 teşebbüs hakkında soruşturma açıldı.
Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Hatay ve Malatya’da çimento ve hazır beton üretimi ile satışı alanında faaliyet gösteren teşebbüslerin birlikte fiyat belirlemek ve bölge/müşteri paylaşımı yapmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddesini ihlal ettikleri iddialarına yönelik yürütülen ön araştırma Kurulca karara bağlandı.
Buna göre Hatay’da faaliyet gösteren OYAK Çimento, Çimko Çimento, Ceyhan Hazır Beton, M.M. Tiftik Kardeşler, Ekintaş, Kadir Soylu Beton, KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton, Filitoğlu A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına karar verildi.


Cezalar 10 katına çıkacak
Deprem bölgesindeki inşaat maliyetlerinin yüksekliği ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, özellikle Hatay ve Adıyaman’da fahiş fiyat konusundaki uygulamaların varlığını tespit ettiklerini ve buralarda daha sıkı denetim yapacaklarını söylerken, “Gerekirse deprem bölgesindeki cezaları arttıracağız. Diğer tarafta ceza bir liraysa burada 10 lira yapacağız. Deprem ortamının fırsatçılık için kullanılmaması lazım. Bu durum kabul edilemez. Ortalamadan sapan bir fiyatlama olduğunu görüyoruz. Bu konuda tedbir alacağız” diye konuştu.