Okul bahçesi gelincik tarlasına dönüştü!

İskenderun Hanife Uysal Ortaokulu öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılının ilk eğitim gününde ‘Atam izindeyiz’ mesajı verdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı dolayısıyla eğitime verilen bir günlük aranın ardından, Hanife Uysal Ortaokulu öğrencileri bugün muhteşem bir Cumhuriyet kutlaması ile ders başı yaptı.

Okul Müdürü Yılmaz Yumuşak, Müzik Öğretmeni Nilüfer Bulut, idari kadro, tüm görevli öğretmenler, öğrenciler ve velilerle birlikte ellerinde bulunan ay-yıldızlı bayraklarla gelincik tarlası oluşturan etkinlikte, tüm marşlara ve şarkılara hep bir ağızdan seslendiren öğrenciler, tek ses tek yürek olarak bölgenin en güçlü korosu olduklarını da göstermiş oldu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlama etkinlikleri, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin, Müzik Öğretmeni Nilüfer Bulut yönetiminde tüm öğrenci, öğretmen ve veliler tarafından gür bir sesle okunmasıyla devam etti.

Hanife Uysal Ortaokulu Müdürü Yılmaz Yumuşak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak ve yüceltmek görevinin gençlerde olduğunu hatırlatarak, öğrencilerinden Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş değerleri ve Atatürk ilkelerine bağlı kalmaları gerektiğine dikkat çekti.

Kutlama törenini yöneten Hanife Uysal Ortaokulu Müzik Öğretmeni Nilüfer Bulut, annesiyle töreni izlemeye gelen yeğeni 3 yaşındaki Vera’yı da kucağına alarak coşkulu bir şekilde öğrencilere eşlik etti.

Ay-yıldızlı Bayraklarla gelincik tarlası görünümüne kavuşan Hanife Uysal Ortaokulu’nun kutlama töreni, okulun çatısından bırakılan rengarenk balonların oluşturduğu görsel şölenin ardından şarkılar ve marşlarla sona erdi.