Hatay’ın ‘Cumhuriyet’ buluşması

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ile eşi Esra Masatlı  ev sahipliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyon, deprem sonrası Hatay’ı bütün dinamikleriyle biraraya getirdi.

Vali Masatlı ve eşi Esra Masatlı ev sahipliğindeki Cumhuriyet Bayramı 100.Yıl Dönümü Kabul Töreni’nde il protokolü, kaymakamlar, belediye başkanları, şehit yakınları, gaziler, milli sporcular, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlarla bir araya geldi.

Cumhuriyetin nice 100 yıllara kavuşması için edilen duanın ardından Vali Masatlı, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Cumhuriyetin 100. Yılını kutlayan Vali Masatlı, “Cumhuriyetimizin 100. yaşıyla beraber, aynı zamanda Türkiye Yüzyılımıza giriyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşundaki hissiyatın ışığında, 2053 ve 2071 vizyonuyla, ülkemiz ve milletimiz için gerekli adımları, Türkiye Yüzyılında da atarak daha güçlü yarınlara, milletimizin tüm unsurlarıyla, birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza yürümek kararlılığı ve azmindeyiz. Al Bayrağımızın gölgesinde yaşadığımız bu topraklar ilelebet payidar olacak ve bizimle kalacaktır. Unutulmamalıdır ki; Cumhuriyetimiz hep gençtir, 100 yıl önceki ruh ve inançla da sonsuza dek genç kalacaktır. Cumhuriyetimizin ilanının 100. Yılında başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Büyük ve Güçlü Türkiyemizin Yüzyılı Kutlu Olsun” dedi.