Arsuz’dan yükselen Cumhuriyet ışığı

Arsuz Kaymakamlığı, Cumhuriyet’in 100’üncü yıl coşkusunu düzenlenen farklı etkinliklerle ilçe geneline yaydı.

Çelenk sunumu, tebriklerin kabulü ve resmi geçit töreninin yanısıra belediye işbirliğiyle Uluçınar’da Meşaleli 100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü, Gökmeydan’da Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar ve Türküler Konseri, Gözcüler’de 3. Geleneksel Olta ile Balık Yakalama Turnuvası, Karaağaç’ta Cumhuriyet’in 100. Yılında Atatürk fotoğrafları sergisi gibi çeşitli etkinliklerle Arsuzlular Atatürk’ün bıraktığı en değerli miras olan Cumhuriyete ve Ata’ya bağlılığını ortaya koydu.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetin 100. yıl dönümünün Arsuz’da büyük bir gurur ve heyecanla kutlandığını ifade eden Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, “Milletimizin varoluş mücadelesinin en anlamlı eseri, bağımsızlığına ve egemenliğine sahip çıkma kararlılığının en güçlü ifadesi olan Cumhuriyet bizlere bırakılmış en büyük mirastır. Türkiye Yüzyılı’nda kazandığımız başarılarla, kahraman ecdadımızdan devraldığımız şanlı bayrağı en yukarıda gururla dalgalandıracağımıza eminiz. Kurtuluş Savaşı’nı zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi bugün de dipdiri yaşamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum” dedi.

Bu arada, Karaağaç Övündük Mahallesi Çok Amaçlı Salonda ziyarete açılan “Cumhuriyet’in 100. Yılında Atatürk” fotoğrafları sergisi 17 Kasım’a kadar kapısını ziyaretçilere açık tutacak.