Tosyalı İskenderun Engelliler’e dört dörtlük transfer!

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin başarılı takımı Tosyalı İskenderun Engelliler Spor Kulübü, yeni sezon öncesi biri İran’lı 4 milli takım sporcusuyla sözleşme imzalayarak, gücüne güç kattı.

Yönetim kurulu ve sporcuların da katılımıyla Tosyalı İskenderun Engeliler Spor Kulübü Lokalinde açıklama yapan Kulüp Başkanı Suat Atasever, bu yıl Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’ndan ayrılarak Türkiye Basketbol Federasyonu(TBF)’na geçiş yapan Tekerlekli Sandalye Basketbol branşının bu çatısı altında müsabakalarını sürdüreceğini söyledi.

Başkan Atasever, 2023 – 2024 sezonunda Süper Liginde mücadele edecek kulübün yeni oluşturulan statüde A grubunda mücadele edeceğini belirterek “A grubunda Galatasaray, İzmir BB, Gaziantep Gazişehir, Kardemir Karabük, Balkesir BB, Yalova Bld., Muş Engelliler ve Şanlıurfa BB takımlarıyla mücadele edecek.  Sezona sayılı günler kala yaptığımız transferle takımı güçlendirdik. Genç Milli Takımı formasıyla 2 Avrupa Şampiyonluğu ve 1 Dünya 2.liği yaşamış Hasan Efetürk, Murathan Atık, milli formayı defalarca giymiş Bestami Boz ve İran Milli Takımında oynayan tecrübeli sporcu İman Bagzadehfard ile sözleşme imzaladık. Milli formayı giymiş üç Türk sporcu ile İran Milli Takımında oynayan 2 olimpiyat 3 dünya ve 5 Asya şampiyonasına katılma başarısı gösteren ve geçtiğimiz sezon İtalya’da oynayan tecrübeli sporcu İman Bagzadehfard ile kadromuzu güçlendirdik” diye konuştu.

5 Kasım’da Yalova deplasmanıyla sezonu açacak olan Tosyalı İskenderun Engelliler Spor Kulübünün şehri en iyi şekilde temsil ederek, adını en yukarılara taşınması için elinden geleni yapacağını sözlerine ekleyen Atasever, “Şehrimizden tek isteğimiz bizi tribünlerden desteklemesi ve bu coşkuya ortak olmasıdır. Cumhuriyetimizin 100. yılında 100. yıl armasıyla müsabakalara çıkacak olan takımımız bu mutluluğu her daim göğsümüzde taşıyacaktır” şeklinde konuştu.