Hatay, bakanlığın yakın takibinde

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Hatay’da düzenlediği Deprem ve Afet Koordinasyon Toplantısı’nın ardından güçlendirme çalışmaları devam eden kamu binaları ile konteyner kentlerde incelemelerde bulundu.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, milletvekilleri ve AFAD başkanlığından yetkililerin katılımıyla toplu konutlar, hak sahipliği, konteyner kentler ve altyapılara ilişkin değerlendirmelerde bulunulan toplantıda Bakan Yardımcısı Karaloğlu, “Milletimiz müsterih olsun Hatay’ımızın yaralarını beraber saracağız” dedi.

Payas ve Antakya’da yapımı hızla devam eden TOKİ Konutlarını denetleyerek, örnek dairede incelemeler yapan Bakan Yardımcısı Karaloğlu, afetzede vatandaşların kalıcı konutlarına kavuşturulması için 24 saat esaslı çalışılması vurgusu yaptı.

Antakya’da yapımı devam eden Gülderen, Üçgedik, Üzümdalı ve Büyükdalyan konteyner kentini ziyaret eden Bakan Yardımcısı Karaloğlu, daha sonra KIYAMDER ve paydaş STK’lar tarafından yapılan “Yaşam Mahallesi 571 Evler” konteyner kentinin açılışını yaptı.

Depremden zarar gören ve bina güçlendirme çalışmaları devam eden Antakya ve Defne kaymakamlık binaları ile yeni Hatay Valiliği binasını inceleyerek görevi başındaki personelle sohbet eden Karaloğlu, “Asrın felaketinden sonra, Hatay’ımız için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

Hatay’ımızda yaraları sarmak için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Devletimiz seferberlik halindedir. Hatay’ımızın yaralarını beraber saracağız ve şehrimizi beraber ayağa kaldıracağız Defne Kaymakamlık binamızın açılışını 29 Ekim’de yapacağız. Atatürk’ün “Benim şahsi meselemdir” dediği Hatay’ımız artık 85 milyon aziz milletimizin ortak meselesidir” dedi.