Hatay’da 58 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay dahil 34 ilde düzenlenen “Narkogüç” operasyonlarında, 190 zanlının gözaltına alındığını  ifade etti.
Yerlikaya, Bursa, Malatya, İstanbul, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Elazığ, Bitlis, Afyonkarahisar, Kütahya, Konya, Manisa, Antalya, Iğdır, Samsun, Kırıkkale, Yalova, Ağrı, Muğla, Adana, Edirne, Bolu, Batman, Karabük, Siirt, Mardin, Hakkari, Düzce, Kocaeli, Kahramanmaraş, Mersin, Ordu, Zonguldak ve Uşak’ta operasyon düzenlendiğini belirterek, il il yakalanan uyuşturucu ve gözaltı sayısını da açıkladı.

Bakan Yerlikaya, operasyon kapsamında Hatay’da İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyonda: 58 bin adet muhtelif içerikte uyuşturucu hap ele geçirildiğini ve 2 zehir taciri taşeronunun yakalandığını belirtti.

“Narkogüç” adı verilen operasyonlarda, zehir tacirleri ve bunların taşeronu olan sokak satıcısı 190 şüphelinin yakalandığını vurgulayan Yerlikaya, “Operasyonları yapan kahraman jandarmamızı ve kahraman polisimizi tebrik ediyorum. Uyuşturucuyu küresel bir felaket olarak görüyoruz. Zehir tacirliğini de terörle eşdeğer olarak görüyoruz. Uyuşturucu satıcılarının, geleceğimiz olan gençlerimizi ve toplumumuzu zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Bakan Yerlikaya ayrıca, son 120 günde uyuşturucuyla mücadele kapsamında 80 bin 572 operasyon düzenlendiğini, 98 bin 198 şüphelinin gözaltına alındığını, 8 bin 379’unun tutuklandığını, 3 bin 422’si hakkında da adli kontrol kararı verildiğini duyurdu.