Fransa Büyükelçisi’nden İskenderun çıkarması!

Fransa Ankara Büyükelçisi Madame Isabelle Dumont, Ankara Fransa Konsolosu Sylvie Magnin ve Politik Danışman M. Kilian Vıvıen, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde en fazla yıkımın yaşandığı Hatay’a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Antakya başta olmak üzere İskenderun ve Arsuz bölgelerine de ziyaretlerde bulunan Fransa Ankara Büyükelçisi Madame Isabelle Dumont ve beraberindeki heyet, İskenderun ziyaretinde ilk olarak İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’i makamında ziyaret etti.

Maraş depremi sonrası ağır yıkıma uğrayan Hatay ve İskenderun ile ilgili Büyükelçi Dumont’a bilgiler veren Kaymakam Demiryürek, ziyaret sonunda Büyükelçiye üzerinde Hatay’ın plaka numarası ile ‘Unutmayacağız’ yazısının bulunduğu formayı hediye etti.

Daha sonra İskenderun Aziz Corç (Mar Circos) Kilisesini ziyaret eden Fransa Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont, burada İskenderun Ortodoks Kiliseleri Vakıf Başkanı Can Teymur, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kilise Papazı Nikola Papasoğlu ve cemaat üyeleri ile sohbet etme fırsatı buldu.

Hoş sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette İskenderun Ortodoks Kiliseleri Vakıf Başkanı Can Teymur, Büyükelçi Dumont’a, depremde zarar gören İskenderun Aziz Nikola ve Aziz Corç (Mar Circos) kiliseleri hakkında bilgiler verdi.

Kiliselerin tarihi geçmişinden de bahseden Başkan Teymur, daha sonra Fransa Ankara Büyükelçisi Madame Isabelle Dumont, Ankara Fransa Konsolosu Sylvie Magnin, Politik Danışman M. Kilian Vıvıen ve onlarla birlikte gelen heyete, depremde zarar gören Mar Circos kilisesini gezdirdi.

Gerçekleşen ziyaret kilisenin içerisinde çekilen fotoğrafla sonlandırıldı.