Dokuz Eylül Üniversitesi, Kırıkhan’a ‘Yaşam’ merkezi kurdu!

Kırıkhan Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) işbirliği ile depremin yaralarının sarılması amacıyla hayata geçirilen ‘Afet Sonrası Hızlı Kurulabilir Yaşam Ünitesi” projesi kapsamında, ilk etapta üretilen 18 adet ünitenin kurulumu tamamlandı.

DEÜ Mimarlık Fakültesi tarafından geliştirilen ve Kırıkhan eski Devlet Hastanesi yerine kurulan ‘Yaşam Ünitesi’nin açılış törenine Kırıkhan Kaymakamı Fikret Dağ, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Veysel Eren ve Ak Parti İlçe Teşkilat Başkanı Ömer Erdal Çelik katıldı.

6 şubat depreminin ardından yaraların sarılmaya ve yapıcı adımlar atılmaya devam edildiğini ifade eden Başkan Ayhan Yavuz, ‘’Dokuz Eylül Üniversitesi’nin varlığını iliklerimize kadar depremin ilk günden beri hep hissettik. En büyük ihtiyaçlarımızdan bir tanesine daha yara bandı olmak için buraya geldiniz. Ekiplerinizle beraber kurduğunuz alanı Allah nasip ederse çok kısa süre içerisinde kaymakamımızın desteği ile beraber ‘Dokuz Eylül Çarşısı’ haline getireceğiz. İlçem adına sizlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

DEÜ’nün gönüllü hocaları tarafından fizik, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin yürütüldüğü birim ile Mobil İçme Suyu Arıtma Ünitesi’nin de içinde bulunduğu Yaşam Ünitesi’nin açılış töreninin ardından Başkan Yavuz, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar ile birlikte ‘Dokuz Eylül Çarşısı’nın protokolüne imza attı.

Rektör Hotar daha sonra, Hatay MKÜ Rektörü Veysel Eren’i ziyaret ederek, DEÜ olarak dayanışmayı bundan sonra da sürdüreceğinin mesajını verdi.