Hatay’ın ilk hak sahipleri kurayla belirlendi

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Altınözü – Babatorun ile Hassa – Sapanözü Mahalleleri Afet Konutu hak sahibi ilk kura çekimini törenle gerçekleştirdi.

Afad Koordinasyon Merkezi’nde noter huzurunda gerçekleştirilen kura töreninde köy evlerine kavuşan Altınözü’nde 25, Hassa’da 12 olmak üzere 37 depremzede aile mutluluk gözyaşı döktü.

İlk hak sahiplerini çektiği kura ile belirleyen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, hak sahiplerine yeni yuvalarında mutlu, huzurlu ve güzel bir yaşam dilerken, “Bugün Hatay’ımız için çok mutlu ve güzel bir gün. 6 Şubat ve devamındaki depremlerde evi yıkılan veya ağır hasarlı olan 297 bin vatandaşımızın hak sahipliğiyle ilgili müracaatlarını neticelendirdik. Neticelendirdikten sonra da Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzün tarafından kırsal mahallelerimize yapılmış olan konutların hak sahipliğiyle birlikte kura çekme törenine başladık. İlimizde Hassa ilçesi Sapanözü Mahallesi’nde 12 konut Altınözü ilçesi Babatorun Mahallesi’nde de 25 konutun kura çekimini yapıyoruz” dedi.

6847 adet köy tipi afet evinin ihalesinin yapıldığını, yapımı tamamlanan afet konutlarının kuralarının çekilmesine devam edileceğini belirterek, köy tipi evlerinin yanısıra Toki afet konutlarının da 1-2 aya kadar tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Kura çekilişine Vali Masatlı ve hak sahiplerinin yanısıra Vali Yardımcısı Gökay İçen, Vali Yardımcısı Doğukan Mızrak, Hatay AFAD İl Müdürü Ali İhsan Körpeş katıldı.