Körfezin maviliğinde 15 saat kulaç attı!

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Boğaziçi Olimpik Yüzme Spor Kulübü tarafından organize edilen ve Adana Yumurtalık’tan başlayarak İskenderun’da sona eren 3. İskenderun Körfezi Açık Deniz Yüzme Maratonu’nu tamamlayan Yüzücü Alper Gezmiş’e ödülünü takdim etti.

Yaklaşık 39 kilometrelik mesafeyi 14 saat 58 dakikada yüzen Alper Gezmiş’e kupa ve madalyasını vermek için Arsuz Aremsis Otel’de düzenlenen törene İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in yanısıra Boğaziçi Olimpik Yüzme Spor Kulübü Başkanı Ahmet Selami Vanlı, İskenderun İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Gündel ile çok sayıda davetli katıldı.

Maratonu tamamlayan Gezmiş’i tebrik eden Boğaziçi Olimpik Yüzme Spor Kulübü Başkanı Ahmet Selami Vanlı, İskenderun Körfezi Açık Deniz Yüzme Maratonu’nun geleneksel haline geldiğini belirtti.
Yumurtalık-İskenderun yüzme hattının dünyada yüzülen benzer mesafelere ve maratonlara rakip olduğunu kaydeden Vanlı, “Ülkemizin lacivert renkli kristal berraklığındaki sularını inşallah bundan sonraki yıllarda da hep beraber tüm dünyaya tanıtma gayreti içinde olacağız” dedi.


İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun’un bir liman ve yüzme şehri olduğunu ifade ederek, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz maraton geleneksel hale geldi. Bundan sonraki yıllarda daha sağlıklı, daha geniş kapsamlı bir duyuruyla daha fazla sporcuyla bir şenlik içinde yapmayı planladığımız bir organizasyon olacak” derken, böyle uzun bir mesafeyi yüzen Alper Gezmişe’e nice sağlıklı maratonları sağlıkla yüzmesini temenni etti.

Zorlu maratonu bitirmenin gururunu yaşadığını ifade eden yüzücü Alper Gezmiş, kendisini destekleyen herkese teşekkür etti.