Sivil Toplum Köyü’ açıldı

Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (KASTOB) tarafından 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen ilçelerden biri olan Samandağ’da kurulan “Sivil Toplum Köyü”nün açılışı yapıldı.

KASTOB Genel Başkanı Nevzat Duyar, Deniz Mahallesi’ndeki 30 metrekarelik 176 prefabrik yapı ve sosyal alandan oluşan köyü, depremzedelerin yanında olmak ve diğer sivil toplum örgütlerine örnek teşkil etmek amacıyla kurduklarını söyledi.

Depremzedelerin kış mevsiminde sıcak bir yuvaya kavuşacakları için mutlu olduklarını belirten Duyar, bölgede yardım çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
Hatay Dernekler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Şakir Dağdelen de 6 Şubat’taki asrın felaketinde Hatay’ın büyük bir yıkım yaşadığını, depremlerin ardından devlet ve millet el ele vererek depremzedelerin yanında olunduğunu belirterek, “81 ilin tamamı Hatay’a el uzattı. Çok eksikliklerimiz var, yapacak çok şey var, bir yandan devletimiz bir yandan sivil toplum kuruluşlarımız, vatandaşlarımız uğraşıyor. Hatay’ı hep birlikte yeniden inşa edeceğiz” diye konuştu.
Açılışın ardından Samandağ’da arama kurtarma çalışmalarına katılan Zonguldak Madenciler Korosu konser verdi.