Antakya’daki nakliyecilere ahşap çarşı!

Antakya’da depremde işletmeleri yıkılan veya ağır hasar alan nakliyecilere, yapımı tamamlanan “Saraycık Nakliyeciler Çarşısı”ndaki 51 iş yerinin anahtarları teslim edildi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, “Saraycık Nakliyeciler Çarşısı” olarak adlandırılan ve her biri 24 metrekareden oluşan ahşap çarşıdaki iş yerlerinin anahtarlarını sahiplerine takdim etti.

Depremin ilk günlerinden beri bölgede olduğunu ve “asrın felaketi”ni birlikte gördüklerini söyleyen Vali Masatlı, “6 şubat depremi Hatay’daki ticareti de etkiledi. Depremin ilk anından itibaren Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bizlere talimatı şu oldu; ‘Önce insanlarımızı aç ve açıkta bırakmayacağız, devamında da insanlarımızın burada ticaretinin, üretiminin devam etmesi için her tür tedbiri alacağız. Bu kapsamda, her biri 24 metrekareden oluşan ahşap dükkanların teslimini bugün itibarıyla gerçekleştiriyoruz. İş yerlerinin tüm nakliyeci esnafına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Masatlı, bütün bu çalışmalar içerisinde kendilerine liderlik eden, imkan sağlayan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve AFAD’a teşekkür etti.