Köy evleri hem yaşam, hem geçim merkezi olacak!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Defne sınırındaki Üzengili ve Çökek mahallelerinde inşaatı devam eden köy evlerini incelerken, bu iki mahallede hayvancılık faaliyetlerinin yapılabilmesi için ayrıca 4 ahır oluşturulacağını söyledi.

Üzengili’de 3+1 şeklinde tek katlı olarak 42 adet, Çökek’te ise 29 olmak üzere 71 adet köy tipi afet evi inşaatının hızla sürdüğünü ifade eden Vali Masatlı, her evin bahçeli olarak planlandığını ifade etti.

Hayvancılıkla uğraşan vatandaşların da unutulmayarak, projeye dahil edildiğini belirten Vali Masatlı, kırsal bölgedeki yaşlıların, orada yaşayan gençlerin ve çocukların da sosyal hayatının düşünüldüğünü, bu kapsamda yeşil alanlar başta olmak üzere geniş bahçeler, parklar, camiler ve köy konaklarının da projelendirildiğini anlattı.

İnsan yaşamının sadece 4 duvar arasında geçmediğini, insanların her tür ihtiyacının karşılanacağı alanların olacağını belirten Masatlı, “İnşallah en kısa sürede bunları vatandaşlarımızla buluşturup onları yerleştirdiğimizde bizler de bunun mutluluğunu yaşayanlardan olacağız” dedi.

“Evler çok sağlam ve hızlı yapılıyor”

Köy evlerinin yapıldığı Çökek Mahallesi’nin muhtarı Ferit Kaplan, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek, “Köy evlerimiz Allah’ın izniyle yıl sonuna kadar bitecek. Burada besicilik faaliyetleri oluyor, onlara yönelik ahırlarımız da yapılıyor. Valimizden, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Vatandaşlarımız da çok memnun, evler çok sağlam ve hızlı yapılıyor. Evlerin önünde yeşil alanlar, ahırlar olacak, çok mükemmel” dedi,

Üzengili Mahalle Muhtarı Yakup Çolak da proje kapsamında mahallelerinde hayvancılığın desteklenmesi için ahır yapılmasının önemli olduğunu belirterek, “Bu evler, köy evi değil adeta bir villa, çok lüksler, her şeyi düşünmüşler. Allah devletimizden razı olsun” ifadesini kullandı.