Bugün tam 8 ay oldu!

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, geride büyük bir yıkım bırakan depremin üzerinden geçen 8 aya rağmen Hatay’ın bugünkü durumunu kısa bir kliple ortaya koydu.

Asıl adı Hikmet Ağca olan Antakya doğumlu, müzisyen “Knock Out”un seslendirdiği rap şarkıyla “Varsa yüreğin gel dal bu kavganın içine. Şahlanacak yine Antakya; sahipsiz zannetme” mesajı veren Başkan Çinçin, Hatay’ın 6 Şubat itibariyle yaşadıklarının tarif edilemeyecek kadar zor olduğunu söyledi.

Sosyal medyada depremzedelere hakaret edenlere ve oturduğu yerden Hatay ile ilgili ahkam kesenlere, “Gel, gör, yaşa, öyle konuş…Ya da sonsuzsa kadar sus! Empati yoksunusunuz!’ göndermesi de yapılan RAP şarkıda, “Sahipsiz zannetme. Buradayız hiçbir yere gitmiyoruz. Allah için çok üzerimize geliyorsunuz. Oy vermek can vermeye benzemez. Susup incitmeyin artık bizi. Taşıyla toprağıyla şahsi meselemiz Hatay, şahlanacak yine Antakya.. Döner devran, çiçekler açar tozlu şehrimde.. Eker biçeriz, buradayız sahipsiz zannetme.. Varsa yüreğin gel dal bu kavganın içine.. Tavsiye etmem, öfkemizi test etme” gibi önemli cümleler dikkat çekti.

6 Şubat depreminde 72 saat enkazda kaldıktan sonra kurtarılan Hikmet Ağca da ATSO’nun katkılarıyla seslendirdiği şarkıyı, “Acılarımızın ve travmalarımızın 8. ayında, küllerimizden doğmak ve umutlarımızı diri tutmak adına naçizane… (6/2/2023 – 4:17)” notuyla paylaştı.