Köy konutları kura çekimiyle teslim edilecek

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Kasım ayı itibarıyla depremzede vatandaşlara kalıcı konutların teslim edilmesine başlanılması yönündeki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Vali Masatlı, kırsaldaki depremzedeler için Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce 14 ilçede belirlenen alanlarda yapılması için 6 bin 847 köy evinin ihalesi gerçekleştirildiğini, 2 bin 242’sinin inşasına başlanan bu konutların ilk etabının hak sahiplerine kurayla teslim edileceğinin altını çizdi.

Hatay’ın yeniden inşası için durmadan çalıştıklarını söyleyen Vali Masatlı, köy evlerinin depreme dayanıklı 3+1 şeklinde tek kat, arazinin yapısına göre bazı mahallelerde ise 2 kat projelendirildiğini ifade etti.

Depremzedelerin bir an önce evlerine kavuşması için çalışmaların titizlikle sürdüğünün altını çizen Masatlı, “6 Şubat ve devamındaki depremler sonrasında Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla projelendirilen ve ivedi olarak bitirilmesi için belli bir takvime bağlanan, depreme dirençli köy tipi afet evleri yapımı il genelinde büyük bir hızla devam ediyor. Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzce ihalesi yapılan köy evi sayımız 6 bin 847’dir. Tabii bunların tamamı şu an itibarıyla ihale edilmiş olmakla beraber 14 ilçemizde 2 bin 242’sinin inşasına başlanmış durumdadır. Takribi söylüyorum; ilk etaptaki evlerimiz kasım ayı sonuna kadar teslim edilecek” dedi.

Evler kura sistemiyle verilecek!

Köy evlerinin tesliminin, başvurusu bulunan hak sahipleri arasında gerçekleştirilecek kura sistemiyle yapılacağını anımsatan Masatlı, “”Köy evlerimizin projelendirmesinde 100’den fazla konutun olduğu yerlerde cami, köy konağı ve çocuk oyun parkı gibi sosyal alanlar da unutulmamış ve projeye dahil edilmiştir. Bu kapsamda her evin önünde mutlaka bir bahçe ya da bir yeşil alan olacak şekilde projelendirme yapıldı. Evlerinin nasıl teslim edileceği vatandaşlarımızın merak ettiği bir konu… Köy evleri AFAD Başkanlığımızla koordineli olarak hak sahipliği esasına göre teslim edilecektir. Başvuru yapan hak sahibi vatandaşımızın arasından kura sistemiyle teslimler yapılacaktır. Hatay’ımızın en kısa zamanda ayağa kaldırılması bakımından vatandaşlarımızın daha mutlu olmalarını sağlamak temel gayemizdir. Çalışmalarımız bu anlayışla hız kesmeden devam etmektedir. Bu süreçte vatandaşlarımızın göstereceği sabır ve anlayışa çok ihtiyacımız var” dedi.